שלב אפיון האתר הוא השלב החשוב ביותר בתהליך התכנון של האתר.עם אפיון נכון וחכם פרויקט בניית האתר נגיע לאתר חלומותינו. אם רוצים אתר חנות, נתייחס אליו כחנות פיסית. אם לא
אפיון אתר

שלב אפיון אתר הוא אולי השלב החשוב ביותר בתהליך התכנון של האתר.

נמשיל את בניית אתר אינטרנט לפרויקט בניית בית. כדי שנקבל בית מושלם, צריך לתכנן אותו לפי הצרכים, כגון תקציב והרצונות  ורק לאחר מכן להתחיל לבנות. באופן דומה, כאשר בונים אתר אינטרנט יש לאפיין קודם כל את מטרות האתר, להבין מהם הצרכים שלנו, מה תהיה השפה העיצובית, מי קהל היעד ומי המתחרים. עם אפיון נכון וחכם פרויקט בניית האתר נגיע לאתר חלומותינו. אם אנחנו מדברים על אתר חנות, נתייחס אליו כחנות פיסית. אם לא נתכנן מראש את החנות שלנו, היא לא תשרוד זמן רב.

שלבי אפיון אתר:

1 מטרת האתר

השאלה הראשונה בכתיבת איפיון אתר היא ההגדרה של מטרת האתר.
יש להגדיר מה אנחנו מצפים מהאתר, אילו שירותים הוא יספק למשתמשים, במה ישרת אותנו.
האם אנו מעוניינים למכור דרך האתר (אתר חנות), או רק להציג את עצמנו (אתר תדמית). האם נרצה לפרסם בו רק מאמרים (אתר בלוג) או מיני-סייט(אתר קטן המשמש כאתר נחיתה).
האם האתר מכיל פונקציות מיוחדות כמו מספר שפות, שדות מותאמים אישית, מערכות סליקה ועוד.

2. אפיון קהל יעד

לאחר הגדרת מטרות האתר אנחנו ניגשים להגדרת קהלי יעד – למי פונה האתר?
קהל היעד של האתר יכול לגרום לשינוי גדול ביותר בעיצוב האתר…
האם האתר פונה לאנשי עסקים? נשים? גברים? בני נוער? הורים לפעוטות או בכלל לילדים?
לכל אחד מקהלי היעד צריכה להיות באתר התייחסות שונה.
אתר שפונה לבני נוער לדוגמא לא יהיה מעוצב באותו המידה לחברת הייטק.
יש להכיר טוב ככל הניתן את קהל היעד של האתר, ולהבין מי האנשים שירצו לקבל שירותי האתר ואיך לשכנע אותם לבצע פעולות רצויות באתר. מיהו הלקוח האידיאלי. נסנה יחד "פרסונות" – דמויות דמיוניות של קהל היעד המדויק שלנו וננסה לחשוב במקומם מה הם יאהבו ומה ידחה אותם בכל שלב באתר.
מהו הגיל האופייני של הלקוח שלכם, מין, השכלה, הכנסה ועוד. מהו המיקום הגאוגרפי של הלקוחות. כיצד הלקוחות שלכם מחפשים ורוכשים מוצרים הדומים לשלכם.

3. זיהוי מתחרים

כאן נדרש להכיר טוב ככל הניתן את כל המתחרים המרכזיים של החברה, זאת על מנת לייצר בידול וייחודיות בפרויקט שלכם וגם על מנת לזהות חולשות המתחרים. ובעזרת ידע זה, נוכל להבדיל את עצמכם על ידי הצעת מוצרים ושירותים הממלאים פערים שמתחרים לא פנו אליהם., וגם לקחת מהם רעיונות טובים לשימוש אצלינו.
אתם לא רוצים להיות זהים למתחרים. לכן צריך לבדל את המוצרים או השירותים שלכם ממה שהמתחרים מציעים. למשל, אם מדטבר במספרה, הבידול יכול להיות מיקום, שעות, סוגי שירותים, אווירה או מחיר.

4. אפיון עיצוב לאתר וחוויית המשתמש

כפי שאנו משקיעים מאמץ רב בעיצוב העסק הפיזי שלנו, כך גם עלינו להשקיע מחשבה ותכנון בעיצוב העסק המקוון שלנו.
כדי שהאתר שלכם יצליח, הוא אמור לא רק להיראות טוב, אלא גם לספק חוויית משתמש טובה למבקרים.  זה יבדיל את האתר שלכם מהמתחרים.
אפיון נכון יכול לשפר את ביצועי האתר שלכם ולהגדיל את סיכויי ההצלחה. זה יכול גם להגביר את המכירות וההכנסות עבור העסק שלכם.
בעיצוב אתרים שימושיות טובה לאתר היא להקל על המבקרים .
עיצוב חוויית משתמש, המוכר גם בשם UX, עוסק בתחושות הגולש בזמן שהוא מחובר למערכת, כיצד המערכת גורמת למשתמש להרגיש וכמה קל למצוא את המידע הדרוש להם במהירות , איך המערכת משפיעה על החלטות ואופן התנהלותו. עיקר העיצוב UX מתמקד בבניית מערכת כך, שלמשתמש יהיה קל ונעים להשתמש בה. העיצוב UX משלב מחקר שוק, אסטרטגיה,  שירותים ותהליכים. להרגשה של הגולש יש השפעה ישירה על החלטותיו ואופן ההתנהלות שלו בעת שהייתו במערכת. כך למשל, חוויית המשתמש תקבע במידה רבה אם הגולש ירכוש מוצרים מהחנות הווירטואלית , או אם הוא ייצור קשר עם נותן שירות. על מנת שגולשים ישתמשו באתר,צריכה להתקיים חוויית המשתמש המוצלחת ביותר עבורם.

תהליך אפיון עיצוב לאתר אינטרנט מושפע בצורות שונות מאפיון קהל יעד. במידה והקהל יעד שלנו צעיר, ביכולתנו להיעזר בצבעים חיים יותר ובתנועה על גבי המסך. במידה וקהל היעד שלנו בוגר ורציני, ננסה לשמור על קו אחיד ורגוע, בכדי להקל על הניווט ובכדי להשיג מראה רציני ומותאם לציפיות של לקוחותינו.

כאשר אפיון העיצוב נעשה כהלכה, הוא יכלול בין היתר Wireframe ואו Mockup. אלו הן אמצעי הדמיה שמאפשרים לנו להבין טוב יותר מה אנו צפויים לקבל בסופו של תהליך בניית האתר. כלים אלו מדמים את נראות האתר ואפילו פונקציונליות מסוימת שאנו נרצה לחוות בטרם נצא לדרך ונבנה את האתר בפועל.

איפיון אתר כולל
  • אפיון צבעים ושפת עיצוב לאתר.
  • אפיון אלמנטים של ניווט ותנועה באתר.
  • אפיון מצגות, תמונות ורכיבי מדיה באתר.
  • אפיון מבנה עמוד ומאפייני טקסט באתר.

איפיון עיצוב האתר היא נגזרת של טעם אישי מול טרנדים עיצוביים מקובלים לתחומכם.
מומלץ בישיבת האיפיון להעלות דוגמאות לאתרים שאהבתם אפילו שהם לא בתחומכם ולהסביר מה אהבת שם ובאותו המידה כדאי גם להציג דוגמאות לאתרים שלא אהבתם על מנת שמעצב האתר ימנע מעיצובים שלא מדברים אליכם.

5. אפיון טכני לאתר אינטרנט

כאשר מדובר באתר תדמית בסיסי, הצורך באפיון טכני לאתר אינו גדול. אך, במידה ומדובר באתר מכירות או אתר קהילה (אתרים המחייבים התחברות ואו היווצרות תהליך מורחב) הדברים מסתבכים וכבר יש משמעות לאפיון טכני מסודר.

האפיון הטכני לאתר אינטרנט כולל מספר פרמטרים:
  • על איזה מערכת יבנה האתר? קוד פתוח או קוד סגור?
  • האם לבעל האתר תהיה גישה לניהול דפי האתר לאחר מספר שעות הדרכה?
  • האם האופטימיזציה למנועי החיפוש תתבצע ע"י מקדם אתרים או ע"י בעל האתר

6. בניית מפת אתר

בניית מפת האתר הוא תהליך קריטי באפיון אתר. זוהי הצגה גרפית של הארכיטקטורה האתר – חלוקתו לדפים והקישור בין הדפים.

בזכות מפת האתר נדע האם מדובר באתר של כמה עמודים בודדים, כמה עשרות עמודים, או מאות או אלפי עמודים. אם מפת האתר ברורה, נדע את כמות הביטוים ברמה הראשונה, השניה והשלישית של התוכן, נוכל לעצב בצורה אופטימאלית את בר-הניווט באתר. בניית מפת האתר נעשית בצורה מעמיקה עם מחקר מילות מפתח.

לקריאה נוספת על אפיון האתר:הבנת משמעותו ויישום יעיל

מומלץ לקרוא גם על טיפים לכתיבה שיווקית באתר

שתפו מאמר:

שתפו מאמר:

חיפוש

נהיה בקשר

כתבות נוספות:

איך למצוא מילות מפתח

איך למצוא מילות מפתח יעילות

בחירת מילות מפתח יעילות היא חיונית להצלחת הקידום האורגני של האתר שלכם. מילות מפתח יעילות יסייעו לכם למשוך תנועה איכותית לאתר שלכם, ולהגדיל את הסיכויים שלכם להשיג את

עיצוב אתרים לעסקים קטנים

עיצוב אתרים לעסקים קטנים

עיצוב טוב הוא עסק טוב תומאס ג'יי ווטסון אתר האינטרנט שלכם הוא החלון לעסק הקטן שלכם. לרוב זה הרושם הראשוני של לקוחות שלכם על העסק. אבל זה לא רק עניין של מראה טוב, אלא

אפיון האתר

אפיון האתר: הבנת משמעותו ויישום

בעידן הדיגיטלי של היום, אתרי אינטרנט משמשים כחלון ראווה וירטואלי של עסקים, וממלאים תפקיד מכריע בעיצוב הנוכחות המקוונת שלהם. אפיון אתר מתייחס לתהליך של הערכה והגדרה של

קידום האתר

איך לקדם אתר מיד ובחינם

קידום האתר שלכם חיוני להשגת הנעת תנועה. הקידום לא תמיד יקר. אתן מספר שיטות יעילות לקדם את האתר שלכם באופן מיידי ומבלי להוציא שקל.

url

ממה בנויה כתובת url?

כתובת אתר url, או Uniform Resource Locator, היא מחרוזת תווים המשמשת ככתובת האינטרנט של אתר ספציפי, מורכבת מכמה חלקים חשובים

מאגר תמונות ללא זכויות יוצרים

מאגר תמונות ללא זכויות יוצרים

בעידן הדיגיטלי של היום, תמונות הן מרכיב מכריע בכל צורה של תקשורת, בין אם זה מקוון או לא מקוון. עם זאת, לא לכולם יש גישה לתמונות באיכות גבוהה

שם דומיין

איך לבחור שם דומיין

לבחור שם הדומיין המתאים לאתר שלכם היא החלטה קריטית שיכולה להשפיע על הנוכחות והמיתוג שלכם ברשת. הרושם הראשוני של המותג שלכם.

Tag Manager

הגדרה והתקנה של Tag Manager

מה זה Tag Manager? גוגל תג מנג'ר (Tag Manager) היא מערכת לניהול תגים של חברת גוגל, המיועדת בעיקר לבעלי אתרים, אפליקציות וחנויות אינטרנטיות, שבאמצעות ניתן להטמיע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בואו נבחר יחד אתר שהכי מתאים לכם

דילוג לתוכן